Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Председник Србије Александар Вучић у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа
  1

  У оквиру кампање „Будућност Србије“, председник Републике Србије Александар Вучић са сарадницима је данас обишао Расински округ.

   

  У оквиру боравка у Крушевцу, посетио је ЈП „Градска топлана“, након чега је присуствовао потписивању Уговора о продаји крушевачког ФАМ-а, америчкој компанији "Valvoline". На крају посете, Председник се обратио окупљеним грађанима на Тргу косовских јунака. Обиласку председника Вучића присуствовала је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић.


  Председник Вучић је пред запосленима из ЈП "Градска топлана" изјавио да се више неће чути вести о лошем грејању у Крушевцу. Град ће учествовати са 100 до 150.000 евра, док ће држава обезбедити чак милион евра, како би се извршила комплетна реконструкција топлотног система.

  Ово предузеће има око 200 запослених, са наслеђеним дуговањем од око 7 милиона евра, дотрајалом и застарелом опремом и недовољним капацитетом за тренутни број корисника.

    2

   

  3

  Након посете Топлани, председник Републике Србије присуствовао је потписивању уговора о куповини крушевачког ФАМ-а, од стране америчке компаније "Valvoline".

   

  4

  Најпре је обишао производне погоне како би се упознао са процесом производње и разговарао са запосленима.

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

   

  Директор ФАМ-а, Јелица Ђуровић Петронијевић обратила се у име запослених, нагласивши да је кроз УППР, а пре свега, залагањем председника Александра Вучића, Владе и Министарства привреде пронађен оптималан модел за наставак пословања ове крушевачке компаније, лидера у региону у области производње уља и мазива.

  12

  Потпредседник „Valvoline“ Дијего Бродони такође се захвалио председнику Вучићу, али и премијеру Ани Брнабић на напорима које су уложили како би се окончао овај пословни потез на добробит запослених, новог власника, али и Града Крушевца. Он је изјавио да ће осим великог инвестиционог улагања, наредни период карактерисати комбинација наслеђених квалитета, али и нове снаге. Бренд ће бити задржан, као и лидерска позиција у региону, са новим амбицијама.

  13

  Председник Србије Александар Вучић честитао је новим власницима, али и свим запосленима, изражавајући очекивање да ће се компанија ширити, напредовати, отварати нова радна места и да је највеће задовољство видети да су вишегодишњи напори Владе и државе, крунисани једним оваквим пословним подухватом, на општу добробит.

  14

  20

  Након обиласка Топлане и ФАМ-а, председник Вучић се обратио окупљеним грађанима на Тргу косовских јунака.

  15

  Он је нагласио да се током дана сусрео са бројним грађанима, обишао многа предузећа и разговарао са људима како би се информисао о томе како живе, који су им проблеми, али и да их упозна са плановима Владе за наредни период.

  16

  Следеће године, најавио је, почеће се са изградњом ауто пута Појате – Прељина, како би се повезале три будуће индустријске зоне на локацијама: Краљево – Чачак, Врњачка Бања – Трстеник и Крушевац – Ћићевац – Варварин.

  Највеће активности државе у наредном периоду биће и даље економски раст, привредни развој и смањење стопе незапослености. Унапређиваће се рад јавних служби и сервиса, како би у сваком сегменту био побољшан квалитет живота грађана. С тим у вези, очекује се и повећање плата и пензија, раст субвенција у пољопривреди и стварање амбијента атрактивног за инвестирање.

  17

  Србија је држава која данас захваљујући својој политици има респектабилан углед у свету и којој је на првом месту очување суверености, мира и стабилности у региону и стварање животних услова безбедних за све грађане.

  18

  Председник Вучић посебно се захвалио пензионерима на подршци, стрпљењу и разумевању које су показали за све тешке економске мере, али које ће дугорочно обезбедити фискалну стабилност. Такође, и свим женама на достојанству, посвећености и одговорности коју показују као мајке, запослене жене и особе које обављају најодговорније јавне функције.

  На нивоу локалних власти један од најзначајнијих задатак биће, додао је Вучић, сусрет са грађанима и решавање њихових свакодневних тешкоћа.

  Закључујући обраћање, као тренутно највећи и приоритетан проблем навео је низак ниво наталитета, тако да ће се држава у наредном периоду (а поједине мере су већ донете) највише посветити популационој политици која ће као резултат имати што већи број новорођене деце.

  Уз то, паралелно ће се радити  и на заустављању одлива младе популације из земље.

  19

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid