Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Конференција МЕНС-а у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  2 Поводом 3. Међународне стручно – научне конференције МЕНС-а Србија, која ће у октобру бити одржана у Крушевцу, данас је наш град посетила председница овог Удружења Александра Боровић. О активностима везаним за овај догађај разговарала је са градоначелником Јасмином Палуровић и председником локалног огранка МЕНС-е, Зораном Томићем.

  МЕНС-а Србије је удружење грађана које окупља људе високог коефицијента интелигенције, а које своје капацитете стављају у функцију добробити шире друштвене заједнице, рекла је председница овог удружења Александра Боровић.

  1

  Конференцију о даровитости организују трећу годину заредом. Ове године град домаћин је Крушевац, истакла је градоначелник Палуровић, који са задовољством прихвата ову улогу. Од посебног значаја је што је Крушевац први град у коме ће конференција бити одржана после Београда и Новог Сада. Тема скупа је „Даровитост – потребе 21. века“.

   

  Осим значајних тема које се тичу идентификације, образовања, потреба и специфичности даровитих, ове године посветиће посебну пажњу потребама садашњег времена и будућности и услова у којима даровити, креативни и иновативни појединци могу исказати своје способности, вештине и знања и допринети успеху компанија, најавила је председница МЕНС-е Александра Боровић.

   

  Иначе, локални огранак МЕНС-е броји око 20 чланова, истакао је председник Зоран Томић.

  3

  Поред поменуте конференције која ће бити одржана од 3. до 5. октобра, 17. маја је планирана трибина у Регионалној привредној комори, под називом „Даровити и образовање“.

   

  Циљ је да се са различитих позиција у оквиру стручне јавности размотри питање образовања даровитих ученика, проблеми са којима се суочавају у свом школовању и развоју, изазови са којима се њихови едукатори сусрећу, као и да се предложе нека практична решења, произашла из истраживачког рада, али и праксе.

   

  Што се тиче октобарске конференције, биће акредитована као облик стручног усавршавања запослених у образовно – васпитним установама у Републици Србији.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid