Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан Уговор о преносу средстава за реконструкцију Хале спортова

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић потписао је данас уговоре са 63 градоначелника и председника општина о додели укупно 490 милиона динара за реализацију 77 пројеката, који се односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација на локалу, као и за превенцију елементраних непогода. Испред Града Крушевца Уговор је потписала заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  Министар Ружић је истакао да су средства у Фонду за локал ове године за 50 одсто већа него у 2018. години и оценио да ће одобрени пројекти допринети развоју општина и градова и добробити грађана.

  За средства из Фонда за локал ове године било је више од 200 пријављених пројекта, а број пријављених пројеката и њихова разноврсност показују да су наше локалне самоуправе способне да припреме пројектно-техничку документацију и утврде шта је потребно за побољшање живота грађана у њиховим срединама“, истакао је министар Ружић.

  5

  Ружић је изразио задовољство што се средства у Фонду за локал из године у годину повећавају и подсетио је да је прошле године било издвојено 320 милиона динара, односно 32 пута више него 2017. године.

  1

  Из Фонда за локал, за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним површинама 33 локалне самоуправе добиће више од 356 милиона динара.

  Више од 48 милиона динара за набавку и примену савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди добиће 14 општина и градова.

  4

  Са више од 48 милиона динара биће подржане 22 локалне самоуправе у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

  Осам општина добиће укупно више од 34 милиона динара за пројекте који доприносе превентивној заштити објеката и имовине локалних самуправа и грађана од непогода.

  2

  Наш град добио је 9 милиона динара, а средства су намењена за реконструкцију Хале спортова.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid