Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Освештана црква Светог Јована Крститеља

  Освештана црква Светог Јована Крститеља

  Ел. пошта Штампа

  3_4 Данас је Његова Светост патријарх српски господин Иринеј освештао новосаграђену цркву Светог  Јована Крститеља на Багдали и заједно са епископом крушевачким Давидом, свештенством и монаштвом Крушевачке епархије, служио Свету архијерејску литургију. Чину освештења су присуствовали градоначелник Драги Несторовић, заменик градоначелника Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живан Николић и бројни грађани.

  Храм на Багдали састављен је од комплекса 3 цркве, са духовним центром, ризницом и шеталиштем.

    3_1

  Ктитор Храма који се данас освештао је породица Гашић, министар одбране Братислав Гашић и истакнути крушевачки привредник Бобан Гашић са својим породицама и родитељима.

    3_2

  У оквиру црквено - народног сабрања, данас је озваничена још једна црква у Крушевцу , на располагању верницима за молитве, Свете литургије и верске обреде.

    3_3

  У знак захвалности и приложништва које су учинили на добробит верних Крушевљана и Српске православне цркве, Његова Светост патријарх српски господин Иринеј уручио је министру одбране Братиславу Гашићу  - Орден Светог краља Милутина, а Бобану Гашићу - Орден Светог Саве другог реда.

   

  На данашњој церемонији, приложницима су уручене Благодарнице и Грамате, а један од њих је и власник грађевинског предузећа "Власинац Игда" које је изградило цркву, Миомир Божиловић.   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid