Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отворена млекара "Златара Шумице"

  Отворена млекара "Златара Шумице"

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Крушевцу је данас отворена млекара „Златар Шумице“, власника Новице Савковића који већ деценију ипо живи и ради у Русији.

  Представници млекаре „Златара Шумице“, власник и директор Љубиша и Новица Савковић, као и  власник пословног партнера, компаније „Милвест“ из руског града Вороњежа Аркадиј Николајевич Пономарјов, састали су се најпре у Кабинету, где су разговарали са градоначелницом Јасмином Палуровић, државним секретаром Министарства пољопривреде Бобаном Костићем и помоћником градоначелника Марком Милојевићем о правцима сарадње и плановима ове компаније у Крушевцу.

  9

  Новица Савковић који је пре одласка у Русију био власник фарме коза на Златару, након стицања капитала после 15 година проведених у овој земљи, одлучио је да га уложи у производњу.

  2

   

  Преко милион евра инвестирано је у реконструкцију објекта у Крушевцу (такође некадашња млекара) и куповину опреме, а примарна делатност биће откуп млека и производња крављег, овчјег и козјег сира.

  Уговори о извозу на руско тржиште су већ потписани, а главни купац је компанија „Молвест“из Вороњежа, (трећа по величини у прехрамбеној индустрији).

  Тренутно млекара запошљава 15 радника и откупљује 50 тона млека дневно, а планови за наредни период су 30 радника и прерада 100 тона млека на дан.

   

  Врпцу су пресекли Градоначелница и Аркадиј Николајевич Пономарјов.

  5

  Она је изјавила да је крушевачки крај претежно пољопривредни, са великим бројем насељених места и из тог  разлога се велика пажња поклања управо овој грани привреде. Из локалног буџета се 2018. за субвенције издваја 40 милиона динара, а актуелним мерама аграрне политике Републике Србије све више се подстиче улагање у прерађивачке капацитете. Представницима нове привредне компаније у нашем граду пожелела је много успеха у раду, уз обећање да на сарадњу и партнерски однос увек могу да рачунају.

  3

  Власник компаније „ Молвест“ Аркадиј Пономарјов захвалио се градском руководству на подршци и помоћи коју су добили приликом отварања млекаре. У односу на могућности и развијање пословног система, у опцији је и укључивање српског тржишта.

  4

  Отварању млекаре присуствовао је и управник ВП Дома у Крушевцу Иван Мијаиловић, као и бројни гости и будући пословни партнери.

  6

   

  7

   

  8

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid