Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отворен "Авантура парк“ на Јастрепцу

  Отворен "Авантура парк“ на Јастрепцу

  Ел. пошта Штампа
  1

  На Јастрепцу је данас, у присуству министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, отворен Авантура парк. Тиме се обогаћује спортско – рекративна понуда Града, а нови садржаји на најшумовитијој српској планини, допринеће додатној атрактивности и популаризацији крушевачког краја као пожељној туристичкој дестинацији.

  Комплекс Авантура парка садржи: Зип лајн, вештачку стену, дечје игралиште, мини Зип и шах, изјавила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  2

  Сви садржаји су пројектовани тако да њихова монтажа и коришћење ни на који начин не угрожавају постојеће дрвеће и природно окружење. Боје, материјализација и други елементи садржаја су у складу са амбијенталним карактеристикама подручја.

  3

   

  4

   

  5

   

  6

  Средства су обезбедили Град Крушевац у износу од 12.281.204 динара  и ресорно Министарство које је издвојило 25 милиона динара.

  Оно што је приоритет у наредном периоду што се тиче Града, наставила је заменик Градоначелника, је обезбеђење квалитетне припадајуће путне и др. инфраструктуре.

  7

  Министар Љајић је рекао да се изградњом Авантура парка отвара перспектива Јастрепца као ревитализоване туристичке дестинације, с обзиром на вишедеценијску девастацију. За почетак, вратиће се епитет традиционалног градског излетишта, а изградњом  Моравског коридора и увођењем нових авио линија са нишког аеродрома биће отворене додатне могућности. Циљ је да се повежу топ дестинације  Копаоник, Врњачка Бања, Ниш и Соко Бања са овом регијом.

  8

  Иницијатор идеје је корпорација „ Трајал“ који управља постојећим комплексом „Јастребац Лејк Ризорт“. Генерални директор Милош Ненезић се захвалио Граду Крушевцу што је подржао и препознао пројекат као битан за туристички развој краја и притом обезбедио и финансијско учешће. Такође и ЈП „Србија шуме" је својом подршком допринело успешној досадашњој реализацији Авантура парка, а предузеће "Југопрево" Крушевац је продужило аутобуске линије и то до самог улаза у нови туристички комплекс.

  10

   

  12

   

  11

  Милош Ненезић је додао да ова корпорација има дугорочан план развоја „Јастребац лејк ризорта“.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid