Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржан тродневни курс о енергетској ефикасности у оквиру МЕЕМП пројекта

  Одржан тродневни курс о енергетској ефикасности у оквиру МЕЕМП пројекта

  Ел. пошта Штампа

  1 У Центру за стручно усавршавање од 07. до 09. маја одржан је тродневни курс о енергетској ефикасности у оквиру компоненте 3 пројекта „Енергетска ефикасност и управљање енергијом у општинама у Србији“ (МЕЕМП), који суфинансира Државни секретаријат за економске послове – „SECO“ из Швајцарске.

  Радионицама су присуствовали Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, која је и тим лидер овог пројекта, и Братислав Ђорђевић, енергетски менаџер града Крушевца.

  2

   

  Пројекат се састоји од три компоненте: Европска енергетска награда, инвестиционе ЕЕ мере и развој капацитета локалних самоуправа.

  3

  Полазници курса, 25 наставника и професора основних и средњих школа, као и васпитача из ПУ „Ната Вељковић“ имали су прилику да се упознају са најважнијим сегментима енергетске ефикасности у зградама и ИСЕМ- бази података, мерама енергетске ефикасности у школама, енергетском пасошу, енергетској ефикасности и мерама, које могу да се примене  у домаћинствима и енергетској ефикасност са аспекта понашања и навика.

   

  У наставку радионице учесници су се бавили практичним радом и припремом за одржавање часова у основним и средњим школама.

  Другог дана радионице организовано је практично извођење часа у унапред одабраним школама/одељењима – ОШ „Јован Поповић“, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и средњој Хемијско- технолошкој школи.

  4

  Резултат овог курса, поред стечених знања и искустава је и израда „водича за наставнике“ , практичног приручника, који ће наставници и професори моћи да користе у едукацији деце на тему енергетске ефикасности.

   

  Тродневни курс одржала је Кристин Фулер (Christine Froehlich), експерт за развој у оквиру компоненте 3 и Слађана Јевремовић, локални експерт на пројекту.

   

  Радионицама су присуствовали Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, која је и тим лидер овог пројекта, и Братислав Ђорђевић, енергетски менаџер града Крушевца.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid