Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести У касарни „Цар Лазар“ додељене војне споменице

  У касарни „Цар Лазар“ додељене војне споменице

  Ел. пошта Штампа

  1 У касарни „Цар Лазар“ одржана је свечаност доделе војне споменице  „Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије“, којој су уз чланове породица погинулих војника, активних и пензионисаних војних лица, присуствовали и гости, представници јавног и друштвеног живота. Град Крушевац представљали су градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине Живојин Милорадовић.

  Организатор војне манифестације је Команда за развој Расинске бригаде, као следбеник чувене 125. моторизоване бригаде, на челу са пуковником Радетом Рњаковићем.

  2

  Он је подсетио на изузетно херојство које су показали припадници Војске у одбрани отаџбине, показавши да им је тековина слободе изнад свега. У циљу њене одбране, херојски су се супротставили далеко супериорнијем непријатељу и као залог дали највредније што имају, своје жовоте.

  3

  На скупу се обратио и  командант тадашње 125. моторизоване бригаде генерал мајор Драган Живановић. Он се захвалио породицама погинулих бораца, истакавши њихову храброст и неустрашивост на ратном терену, али и солидарност и високи морал показан током ратних сукоба.

  6

  Генерал мајор Драган Живановић је рекао, да ће према речима министра одбране Александра Вулина, војне споменице бити обезбеђене за све учеснике тадашњег рата.

  9

  Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал мајор Петар Цветковић изјавио је да је данашњи скуп прилика да се ода дужна пошта и вечна захвалност свим браниоцима Космета. Током 78 дана, погинула су 92 војника, 6 их је нестало, а 387 рањено.

  4

   

  5

  125. моторизована бригада одликована је Орденом народног хероја, за све заслуге које је показала током агресије НАТО.

  7

  8

   

  На данашњој свечаности, војне споменице су додељене породицама погинулих припадника 125.моторизоване бригаде, пензионисаним припадницима војне службе и премештеним лицима.

  10

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid