Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржана 11. Балканска фолклоријада „Каоник 2019“

  Одржана 11. Балканска фолклоријада „Каоник 2019“

  Ел. пошта Штампа

  1 Вечерас је у Каонику, у порти цркве Свете недеље, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић отворила 5. хуманитарну манифестацију „Спасимо децу у саобраћају“ – Удружење „Марко Цара Милановић“ и 11. Балканску фолклоријаду „Каоник 2019“.

  2

  Поздрављајући присутне градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је ово прилика  да гостима из иностранства покажемо наше гостопримство и добру организацију, а учесници могу да се друже и размењују искуства и културно стваралаштво својих народа. „Ово вече је, као и претходна 4. пута, хуманитарног карактера, а прикупљена средства намењена су малом Вуку, коме су родитељи зимус настрадали у саобраћајној несрећи“, завршила је градоначелница.

  5

   

  4

   

  Идејни творац манифестације Мирољуб Цара Миловановић се захалио Граду Крушевцу и свима који су помогли у организацији манифестације уз жељу да сваке године буде још више учесника.

  3

  Сплетом игара вечерас су се публици представила културно-уметничка друштва из Македоније, Румуније, Републике Српске, Косова и Метохије и Србије. 

  6

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

  Специјални гост била је естрадни уметник Снежана Ђуришић, која је добила титулу "Краљица народне музике" и која је одржала мини концерт.

  12

   

  13

   

  Музичка пратња свим учесницима била је поверена оркестру Андрије Јовановића Куте, који је са својим синовима одсвирао и једно коло.

  7

   

  Организатори манифестације су Културни центар Крушевац и Туристичка организација Крушевац, а генерални покровитељ Град Крушевац. На вечерашњем догађају учествовали су и представници Агенције за безбедност саобраћаја који су малом Вуку поклонили дечије сигурносно седиште за ауто. 

  14

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid