Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Најава државног првенства у атлетици

  Најава државног првенства у атлетици

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом Првенства Србије у атлетици (за сениоре и сениорке) данас је одржана конференција за медије на којој су најављена дешавања за предстојећи викенд - 24. и 25.08.2019. године. На конференцији су говорили градоначелник Јасмина Палуровић, државни репрезентативац у бацању кугле Асмир Колашинац и секретар Атлетског клуба „Крушевац“ Горан Беговић.

   

  Поздравивши присутне градоначелник Јасмина Палуровић је још једном истакла сјајну сарадњу са Атлетским савезом Србије. „Доказ да смо одлични организатори је и одлука да се и овогодишње првенство одржи у Крушевцу – трећи пут заредом. Због проблема са завршетком радова на атлетском стадиону у Краљеву, национални савез нам се обратио да преузмемо домаћинство, што смо оберучке прихватили... Као добри домаћини смо се показали, сада остаје да ће такмичари, а у шта сам убеђена, постићи сјајне резултате и обезбедити још неку норму за Предстојеће светско првенство (крајем септембра 2019. у Катару) и Олимпијске игре у Пекингу наредне године...“.

   

  Прославељени репрезентативац Асмир Колашинац изразио је задовољство што ће се поново такмичити у Крушевцу. „Овде су нам сјајни услови за такмичење, борилишта су одлично уређена, тако да се од нас учесника могу очекивати добри резултати. Надам се да ћу имати „свој“ дан и остварити норму за светско првенство и олимпијаду“.

    2

  Секретар Атлетског клуба „Крушевац“ Горан Беговић изнео је основне податке о сатници такмичења, као и броју учесника. „Пријављено је 234 такмичара из 65 клубова, а одобрено је учествовање 5 такмичара из БиХ, Црне Горе, Бугарске и Северне Македоније. Моћемо да се похвалимо да је ово једно од најбројнијих такмичења у овој категорији у последњих година“.

   

  Свечано отварање првенства биће у суботу, 24.08.2019. године,  у 18:00 сати на спортском комплексу „Радомир Мићић Миче“.

  Оба дана, такмичење ће трајати од 18:00 до 22:00 сата, а улаз је слободан.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid