Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета школи у Великом Шиљеговцу

  Посета школи у Великом Шиљеговцу

  Ел. пошта Штампа

  29 Поводом почетка нове школске године, Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца, Живојин Милорадовић, председник Скупштине града Крушевца и Зоран Асковић, начелник Школске управе Крушевац посетили су ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ у Великом Шиљеговцу.

   

  У име Града, Јасмина Плуровић, градоначелник Крушевца је свим ђацима пожелела срећан почетак нове школске године. Посебно је поздравила прваке, а родитељима и учитељима пожелела пуно стрпљења и љубави. „Почетак основног образовања убраја се у почетак најлепшег доба у животу. Надам се да ће време које је пред вама бити обележено вредним учењем, искреним другарством и љубављу. Вашим успесима и петицама радоваћемо се сви заједно.

  20

   

  Зоран Асковић , начелник Школске управе је такође честитао ђацима полазак у школу и подсетио да ове године имамо 1029 ђака првака, са напоменом да се деца и даље уписују. „На подручју Расинског округа углавном су све школе спремне за почетак нове школске године, а радови су у току у  школама у Доњем Крчину, Бресном Пољу и у Медицинској школи у Крушевцу.“

  30

   

   

  Директор школе  у Великом Шиљеговцу, Драган Игњатовић је рекао да школа спремно дочекује нову школску годину. „ Потрудили смо се да весело , уз пригодан културно- уметнички програм, дочекамо 18 ђака првака и пожелимо им добродошлицу заједно са старијим ученицима.“

   

  51

  57

  101

   

  Град Крушевац и Комисија за спровођење активности популационе политике између осталих активности, припремио је у оквиру подршке породици и поклон за ђаке прваке, публикацију "Прванка" и поклон честитке у износу од 1.500 динара. За ове намене у буџету града Крушевца опредељено је 2 милиона динара. А у оквиру подршке породици са више ђака обезбедио је поклон честитке за сваког трећег и четвртог ђака у породици, 8.000 динара за ученике од првог до осмог разреда основних школа и 14.000 динара за ученике од првог до четвртог разреда средњих школа. За ове намене у буџету града Крушевца опредељено је 7 милиона динара.

   

  83

  94

  103


  146

   

  После свечаног пријема за ђаке прваке, уследио је и пријем за ученике првог разреда средње Хемијско –технолошке школе, образовни профил -пољопривредни техничар.

   

  188


  Градоначелник, Јасмина Палуровић је средњошколцима  пожелела успешан почетак школе. Нагласила је да је Велики Шиљеговац право место на коме ће моћи много да науче о пољопривреди и сточарству кроз практичну наставу и да та знања и искуства касније примене. Одељење је на иницијативу Месне заједнице, школе и родитеља, а уз подршку Града формирано по одобрењу министарства просвете.

   

  173

  183

   

  Директор школе је подсетио да је 1997. године, у простору основне школе, отворено прво Одељење пољопривредне школе.“ Данас ће, после више од 10 година, почети са радом ново одељење са 15 ученика, образовни профил - пољопривредни техничар.  Надам се да ће нови ученици, заједно са наставницима и родитељима чинити добар тим.“

  Разредни старешина, Јасмина Павловић је, затим повела нове ученике у  учионицу да заједнички отпочну први школски дан.

   

  211

  204

   


   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid