Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 3. Међународна конференција "Даровитост - потребе 21. века"

  3. Међународна конференција "Даровитост - потребе 21. века"

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом одржавања 3. Међународне конференције "Даровитост - потребе 21. века" од 3. до 5. октобра у Крушевцу.

  2

  Присутне је на почетку поздравио  Зоран Томић, председник огранка Менсе у Крушевцу, као и Предраг Вукићевић, директор Регионалне привредне коморе Крушевац.

  DSC_0016

  Скуп  је у име Града отворила Весна Лазаревић, заменик градоначелника Града Крушевца, која је подсетила  да смо, ове године, као квалитетан увод за ову међународну конференцију имали трибину под називом "Даровити и образовање". Она је била посвећена образовању даровитих ученика, као и проблемима, могућим решењима и изазовима са којима се у пракси сусрећу сви они који раде са овом специфичном популацијом.

   

  4

  Заменик градоначелника је нагласила да снага сваког народа и државе почива у броју образованих људи и квалитету њиховог знања. „Веома је важно да имамо што више младих, образованих људи који ће бити покретачка снага убрзаног, савременог и демократског развоја нашег друштва. Зато се Град Крушевац преко Буџетског фонда за подстицање развоја младих талената труди да подржи младе даровите људе и укаже друштву на њих и на њихов вредан рад и труд. Такође, наставници својом стручношћу и ангажовањем несебично помажу ученицима, као и родитељи који их подржавају, тако да сви заједно дајемо доприносимо развоју њихових талената. Постигнутим успесима ученици, не само да презентују свој град, већ успостављају и нове системе вредности и постављају норме будућим генерацијама.“

  5

  На овој конференцији, посебна пажња ће се посветити, не само садашњим, већ и будућим потребама и условима у којима даровити појединци могу исказати своје способности, вештине и знања и допринети развоју друштва.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid