Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Запажено учешће Крушевца на сајму екологије у Београду

  Запажено учешће Крушевца на сајму екологије у Београду

  Ел. пошта Штампа

  1 Град Крушевац у сарадњи са ЈКП „Водовод-Крушевац“ и ЈКП „Крушевац“ Крушевац и ове године је узео учешће на Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса – Еkofair.

    5

   

  Овај сајам највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине. Централна тема ове године је „Снага природе“, индустрија рециклаже и управљање отпадом. Овогодишњи сајам окупио је око 30 излагача из различитих земаља и на тај начин још једном потврдио свој значај.

    2

  И ове године у партеру хале 1 штанд Град Крушевца, ЈКП "Водовод- Крушевац" и ЈКП "Крушевац" обишао министар Горан Триван који је том приликом похвалио рад Градске управе и истакао да је Крушевац најбољи пример како треба радити када је екологија у питању. Он је најавио нове пројекте у области екологије који ће се у наредном периоду реализовати у граду Крушевцу. Иако није хтео да каже конкретно о којим пројектима је реч, нагласио је да се ради о веома значајним инвестицијама чији је значај неће бити везан за некадашњи царски град, већ и за целу Србију.

   

  4

   

    3

   

   

  Сајам је трајао од 2-4. октобра, а сви програми, и излагачки и стручни пратећи, обухватали су  све сегменте заштите животне средине: земљиште, ваздух, воду, природне ресурсе, рециклажу, берзе еколошких услуга, локалну самоуправу, комуналну опрему, невладин сектор који се бави заштитом животне средине.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid