Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 14. октобар - Дан ослобођења града

  14. октобар - Дан ослобођења града

  Ел. пошта Штампа
  Plakat_2019

  У Градској управи је данас представљен програм који припрема Град Крушевац поводом јубилеја – 75 година од Дана ослобођења града у II светском рату који се прославља 14.октобра. Такође, обележава се још један значајан датум – 15.октобар, Дан ослобођења у I светском рату.

   

  Посете су најавили градови побратими: Бијељина, Липецк, Ставрос и Рмнику Влчеа, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. За њих је планиран пријем, у недељу 13.октобра.

  1

  Централног дана, 14.октобра, делегација Града Крушевца и представници удружења и организација, положиће цвеће на хумке на Слободишту, Споменик палим припадницима војске, полиције и резервног састава 1991. – 1999., Споменик код Фонтане и Споменик косовским јунацима.

  2

  Градови побратими придружиће се полагању цвећа на Споменик погинулим руским војницима на Расини где је предвиђен и краћи програм, а делегација из Липецка и на Споменик руском војнику у Лазарици.

  3

  Такође, у ЈКП „ Крушевац“ биће обављена примопредаја камиона путара, донација предузећа „ Ресор“ из Гаџиног Хана.

  Планира се и отварање „ Парка пријатељства“ ( код Затворених базена ), а Свечана академија ће традиционално бити одржана у Крушевачком позоришту.

  4

  О појединачним програмима говорили су представници установа – организатора.

   

    Plakat_2019

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић истакла је и добру сарадњу са Крушевачком епархијом, Гарнизоном и ПУ-ом Крушевац у организацији свих програма и позвала грађане да посете манифестације.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid