Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Подела материјала пољопривредницима

  Подела материјала пољопривредницима

  Ел. пошта Штампа

  1 Институт за крмно биље реализује пројекат под називом "Унапређење сточарске и пчеларске производње на територији града" који финансира град Крушевац. Данас су додељени репроматеријали фармерима који су директно укључени у пројекат.

   Ово је трећа година како се пројекат реализује, а укључени су осим Института за крмно биље, Службе за пољопривреду Градске управе и фармера и Пољопривредно – стручна служба. Циљ је унапређење сточарске и пчеларске производње, а вредност је око 5 милиона динара, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

  3

  Према речима директора Института др Зорана Лугића, до сада су учествовали само сточари, а од ове године укључени су и пчелари, као носиоци производње која је у експанзији. Прецизније, ради се о 40 сточара и 30 пчелара.

  2

  Пољопривредни стручњаци су испитивали плодност земљишта у циљу ефикаснијег и одрживог коришћења у производњи ратарских биљака, квалитет кабасте сточне хране, квалитет меда на 30 узорака, затим могућности проширења пчелиње паше кроз гајење нових медоносних биљака, предлагање мера и решења која доприносе унапређењу сточарске и пчеларске производње и вршили едукацију фармера и пчелара.

  4

   

  5

  Данас су узгајивачима додељени материјали – семе трава, фосфорна минерална ђубрива и семе медоносних биљака, као и упутства сачињена на бази добијених резултата о плодности земљишта и квалитету сточне хране.

  6

  Додели материјала су присуствовали и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић и начелник Градске управе Иван Анђелић.

  7

   

  8

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid