Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пројекат Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“

  Пројекат Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“

  Ел. пошта Штампа
  1

  Данас је у Београду одржана церемонија поводом почетка пилот-пројекта сарадње са одабраним градовима и општинама, у оквиру ГИЗ-овог пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“. Потписник пројекта у име Крушевца је градоначелник Јасмина Палуровић.

  2

  Госте је поздравио градоначелник Београда др Зоран Радојичић, изјавивши да Град спроводи политике Владе Србије када су инклузија и интеграција ромске заједнице у друштво у питању.  “Посебно смо фокусирани на области попут социјалне заштите и добијања личних докумената, запошљавање, стамбено збрињавање и здравствену заштиту. Начин на који помажемо маргиналне групе показује колико смо као друштво социјално одговорни”, рекао је Радојичић.

  5

  Томас Шиб, амбасадор Немачке у Србији, истакао је да је интеграција маргиналозованих група значајан стуб немачко-српске сарадње и да ће ГИЗ наставити да подржава координационе механизме Владе у том подухвату.  “Значајан услов за социјалну инклузију Рома из Ромкиња су добро функционишуће државне структуре. Наставићемо да подржавамо Владу Србије, а посебно нам је драго да је 15 општина и 12 градова који показују велики ангажман и рад у овој области. Важно је и што смо укључили локалну привреду на том задатку”, рекао је Шиб.

  6

  Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији, проф. др Зорана Михајловић, је истакла да је Влада Србије чврсто опредељена да инклузија ромске заједнице не буде само прича, идеја и жеља и да се у реалном животу свакодневно боримо да обезбедимо једнаке услове за Роме и Ромкиње.

  7

  Партнери у пилот пројекту, поред Крушевца, су: Алексинац, Врање, Крагујевац, Пирот и Суботица, а као примери добре праксе узети су Вршац и Пожаревац. Општине Нови Београд и Звездара су потписале постојећу сарадњу.

  3

   

  4

  8

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid