Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести ВП Дом прославио Светог Саву

  ВП Дом прославио Светог Саву

  Ел. пошта Штампа

  vp_dom У присуству бројних гостију, данас је у  ВП Дому у Крушевцу прослављена школска слава Свети Сава. Присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић и други представници јавног и политичког живота града.

    1

  Већ 20 година, ова васпитно – образовна установа, сечењем славског колача, обележава славу највећег српског просветитеља, Св.Саву. Верски обред обавио је свештеник Драгић Илић.

  2

   

  3

  Од Срђана Каличанина, професора физике, колачарство је преузела Татјана Прокић, професорка билогије.

  4

  Управник Дома Милош Ристић, истакао је да се у претходних годину дана радило на побољшању услова живота штићеника, којих је око 200, али и услова рада запослених. Такође, ова васпитно – образовна установа своје ресурсе даје на располагање Граду, показујући тиме висок степен социјалне одговорности, али уједно и остварујући ресоцијализацију штићеника као један од приоритетних задатака.

  Директор Ристић је у пригодном говору поручио штићеницима да следе пут Светосавља и у даљем животу, руководе се принципима поштовања, толеранције и уважавања.

  5

  Директор школе за образовање одраслих ( у оквиру Дома ), иначе припадајућа ОШ „Вук Караџић“, Ивана Шљивић, уручила је књиге, као поклон најбољим ученицима.

  6

  У програму је учествовао хор ОШ „ Вук Караџић“, а штићеници Дома извели су представу „Да живимо сви у слози, Св. Саво, ти помози“, уз стручну помоћ професора школе.

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid