Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Дан отворених врата у компанији "Kromberg&Schubert"

  Дан отворених врата у компанији "Kromberg&Schubert"

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом Дана отворених врата, данас су градоначелник Јасмина Палуровић и представник Расинског управног округа Дејан Јовац, посетили компанију "Kromberg&Schubert". Менаџмент на челу са комерцијалним директором Владимиром Петровићем, упознао је госте са процесом производње и плановима компаније који укључују освајање нових програма.

    2

  Компанија "Kromberg&Schubert" почела је са првим запошљавањем у Крушевцу 2017., да би са  серијском производњом кренула 2018. године. Тренутно има око 1.300 радника који су ангажовани на пословима производње каблова за потребе водећих и реномираних ауто кућа, прецизније за аутомобиле марке шкода фабиа и суперб. Оно што је актуелно у овом тренутку, а сведочи о развоју ове компаније је усвајање новог програма - производње комплетног кабловског снопа за аутомобил марке "Порше Карера".

  Такође, од наредне године радиће се и за нов модел "Шкода Фабија". Нови пројекти укључују набавку опреме, али и повећање радника, чији би укупан број требао да достигне цифру од 2000. Тиме се обезбеђује посао за период од наредних 9 година.

  3

   

  О подршци и партнерском односу са Градом говорила је градоначелник Јасмина Палуровић, која је компанију "Kromberg&Schubert", тренутно највећег послодавца у Крушевцу, навела као пример добре праксе, са којом је  локална самоуправа развила партнерски однос.

   

  На подршку и сваку врсту помоћи моћи ће да рачунају и у будућности, како би своје пословање наставили на своју корист, али и задовољство свих суграђана који су радно ангажовани или тек планирају да се запосле у овој компанији, која тренутно има своје погоне у преко 40 земаља света, са укупно око 50.000 радника.

  4

  Према речима менаџмента, компанија "Kromberg&Schubert" послује према светским стандардима у свим сегментима, водећи рачуна о потребама радника, што укључује њихову безбедност, вођење рачуна о здрављу (у фабрици ради амбуланта са стално запосленим лекаром) и поштовање Закона о раду.

  5

   

  6

  Директор Петровић истакао је и добру сарадњу са Регионалном привредном комором Крушевац, а акценат у наредном периоду биће на што интензивнијем укључењу свих општина у Округу и информисање грађана на територији читавог Расинског управног округа о раду компаније.

  7

   

  8

  Руководиоци "Kromberg&Schubert" – а успели су да обезбеде и додатне линије аутобуског превоза из Варварина и Ћићевца, што представља још једну повољност за будуће раднике.

  9

  10

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid