Grad Kruševac

  Радмила Максимовић - Биографија

  Ел. пошта Штампа

  Rada_Maksimovic

  Радмила Максимовић је рођена 17. 09. 1954. у Ади, општина Осијек, република Хрватска, СФРЈ. Стално место боравка јој је у Крушевцу. Гимназију је завршила у Апатину, Природно­математички факултет, група хемија, одсек биохемија, у Београду. На Хемијском факултету у Београду је и магистрирала, из области биохемијске токсикологије. Специјализацију из медицинске биохемије завршила је на Фармацеутском факултету у Београду, и на истом докторирала на тему из области токсиколошке биохемије. Од почетка своје каријере ради као биохемичар у лабораторијској служби Здравственог Центра у Крушевцу, где је тренутно је на месту шефа те службе.

   

  Од 2009. године је доцент на приватном универзитету „Apeiron” Бања Лука

  Од 2012. године Доцент на Фармацеутско – здравственом факултету Травник

  Од 2015. године Ванредни професор за биохемијску групу предмета на Фармацеутско – здравственом факултету Травник.

   

  Спољни је сарадник Медицинског факултета универзитета у Приштини, Спољни сарадник Медицинског факултета у Нишу (ментор специјализантима клиничке биохемије), као и професор на високој Хемијско – Технолошкој школи у Крушевцу

   

  Издала је велики број публикација како у иностраним тако и у домаћим часописима. Учествовала је на конгресима и симпозијумима како у земљи тако и у иностранству. Такође издала је и велики број публикација из области биохемије, лабораторијске дијагностике, клиничке биохемије и хемије у здравству.

   

  Шеф је стручног штаба женског фудбалског клуба Напредак из Крушевца, а показује и велико интересовање за науку, политику, спорт, екологију, здравство и културу.

   

  Писац је три романа и једног сонетног венца. Говори енглески и немачки језик.

   

  Удата је и мајка двоје деце.

   
  rabpk
  cemr

  naled_bfm

  skgo
  usaid