Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен Светски дан деце оболеле од рака

  Ел. пошта Штампа

  1 Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и Културни центар Крушевац, уз покровитељство Града Крушевца, организовали су манифестацију посвећену обележавању Светског дана деце оболеле од рака. Манифестацији је присуствовала градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић са помоћницима градоначелника Оливером Дреновац, Марком Милојевићем и Мирољубом Ћосићем.

  Циљ ове хуманитарне манифестације је упознавање друштвене заједнице о потребама и проблемима у лечењу ове деце и њихових породица. Ово удружење заједно са  родитељима, лекарима, медицинским особљем и свим људима добре воље олакшава животе деци оболелој од рака и њиховим најближима. Кроз ову  кампању подстичу се појединци и компаније да активно узимају учешће у пројектима којима заједнички олакшавају храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења. Ове године НУРДОР прикупља средства за завршетак пројекта од националног значаја – изградњу новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу.

  2

  Данас се ова манифестација одржава у 40 градова у Србији под слоганом „И ја се борим“, где ће се уз симболичан културно-уметнички програм, пустити балони у знак подршке оболелој деци.

  5

  Пригодан програм припремили су чланови КУД "14. октобар", Етно група "Лазарице", Плесна школа "Радост"...

  3

   

  4

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid