Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Завршена обука „Интерна финансијска контрола у јавном сектору“

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  У згради Пољопривредног факултета у Крушевцу, данас је у организацији УНДП, Министарства финансија, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Градске управе завршена петодневна обука „Интерна финансијска контрола у јавном сектору“. Полазнике је обишла градоначелник Јасмина Палуровић.

  Сви корисници јавних средстава на централном и локалном нивоу у обавези су да успоставе систем финансијског управљања и контроле. Суштина увођења овог система је да помогне организацији да што успешније оствари циљеве, односно да се стручне службе информишу и оспособе да практично имплементирају, тј. уведу систем финансијског управљања и контроле. У том контексту, Град је организовао обуку у сарадњи са Министарством финансија, прецизније са Централном јединицом за хармонизацију која је задужена за едукацију у овој области.

   

  За обуку су пријављени представници јавног сектора и то: локалне самоуправе, јавних предузећа, јавних установа, као и представници општина Расинског управног округа: Александровац, Брус, Варварин, Трстеник и Ћићевац.

  1

  Градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се Министарству финансија на организовању обуке, с обзиром да се тиме смањују трошкови Града у смислу пута, исхране и смештаја полазника. Истовремено, промовише се и простор Пољопривредног факултета, као локације која ће моћи да задовољи потребе будућих корисника разноврсних обука.

  2

  Предавач Зоран Живојиновић нагласио је да је обука намењена унапређењу пословања у јавном сектору и да има вид радионице с обзиром да је активно учешће полазника. Ова област је комплексна и за крајњи циљ има бенефит грађана.

  3

  Други разлог организовања је и отварање Поглавља 32, у процесу придруживања ЕУ, што практично значи реализацију свих неопходних корака како би Србија постала део европске породице.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid