Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Матурантска парада 2018.

  Ел. пошта Штампа
  1 На Тргу косовских јунака је данас у 12 часова одржана ”Матурантска парада” – Плес толеранције. Двеста шездесет и шест матураната и матуранткиња осам крушевачких средњих школа учествовало је у највећем омладинском пројекту у Европи, Плесу матураната - Плесу толеранције) 2018. године.

  У име Града присутне матуранте и матуранткиње поздравила је помоћник градоначелнице за друштвене делатности Јелена Милановић.
  Испред Града, Плесу матураната присуствовали су и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе града Крушевца Зорица Јовановић.
  Генерални покровитељ манифестације је Град Крушевац. Манифестацију је реализовала Канцеларија за младе Одељења за друштвене делатности града Крушевца уз техничку помоћ Културног центра Крушевац и Крушевачког позоришта, као и уз стручну помоћ Плесног клуба ”Крушевац”.
  Плес матураната је традиционална манифестација која се у Србији одржава пуних дванаест година, од 2006. године. У плесу је до сада учествовало више од 120.000 матураната Србије, а готово пола милиона у читавој Европи. Крушевац се прослави Плеса толеранције придружио 2010. године. До сада, у Крушевцу је плесало преко 1.500 матураната. Циљ пројекта је промоција толеранције, мира и пријатељства и повезивање младих кроз плес у целој Европи.

  Матуранти су сами изабрали синхрони плес на улицама и трговима, као начин прославе завршетка једног дела школовања, са јасном поруком да су за ненасиље.

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid