Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем полазника 7. класе високих студија безбедности и одбране

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је градоначелница Јасмина Палуровић са својим сарадницима приредила пријем за представнике Владе Републике Србије, генерале и високе официре Војске Србије, као и полазнике страних оружаних снага из Хрватске, Босне и Херцеговине и Алжира 7. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране Универзитета одбране.

  Градоначелница је пожелела добродошлицу и захвалила се гостима што су изабрали Крушевац за студијску посету. Посебно је истакла изузетну сарадњу са представницима Министарства одбране и Војске Србије у реализацији свих задатака који доприносе јачању одбрамбених капацитета.

  2

  „Наша сарадња се огледа у помоћи око организације и учешћа на војним вежбама у Крушевцу , материјалној и финансијској помоћ око опремања полигона Равњак и Касарне Цар Лазар. Такође, активно учествујемо у решавању стамбеног питања припадника Војске Србије и министарства, кроз размену добара у оквиру мастер плана Министарства одбране. Војска Србије у оквиру цивилно-војне сарадње има свог представника у Градском Штабу за ванредне ситуације и Савету за безбедност града, кроз које активно учествује у превенцији и заштити становништва града Крушевца. Министарство и ВС активно су  учествовали и учествују у III мисији, на помоћи граду у превазилажењу елементарних и других непогода увек када је то било потребно. Припадници војске у Крушевцу узимају активно учешће у свим важним  градским манифестацијама, посебно за програме Видовдан- Дан града и 14. октобар- Дан ослобођења града, па користи прилику да вас позовем да увеличате ове наше манифестације. Град пружа помоћ око организације Дана Војске Србије и учествује у свим важним манифестацијама значајним за припаднике војске. Посебно бих истакла финансијску и другу помоћ Министарства одбране привредним субјектима  који су део система наменске индустрије.“

  Нагласила је да је важно што су међу полазницима службеници и припадници оружаних снага из региона, као доказ да су национална и регионална безбедност међусобно условљене.  „Ваше усавршавање израз је поверења ваших претпостављених, али је ваша одговорност и обавеза велика јер вам се отвара перспектива да будете међу најодговорнијима у систему безбедности и одбране“, нагласила је градоначелница.

  Такође, напоменула је да је сутрашња Међународна мултинационална тактичка вежба „Балкански одговор 2018“ на Војном комплексу „Равњак“ само један од примера успешне заједничке сарадње Војске Србије и Града Крушевца.

  3

  Начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник др Горан Жупац се захвалио на пријему у име школе и полазника и  упознао присутне са школом. „ Циљ усавршавања на Високим студијама безбедности и одбране, јесте образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности с тежиштем на оспособљавању за мултидисциплинарно анализирање савременог безбедносног окружења, процењивање дугорочних политичко безбедносних трендова , развоју елемената политике националне безбедности и сарадњу са другим системима националне безбедности на регионалном и глобалном нивоу“, нагласио је начелник. Упознао је  присутне да су полазници тренутно на половини реализације студија и да изучавају значајну област “Управљање системом националне безбедности“ која обухвата садржаје о стратегији државе, стратегијском менаџменту и лидерству и стратегијским документима у систему одбране и националне безбедности“. Најавио је и присуство полазника Високих студија безбедности и одбране сутрашњој Међународној мултинационалној тактичкој вежби „Балкански одговор 2018“.

  4

   

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid