Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана друга седница одбора за животну средину и ванредне ситуације СКГО-а

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Крушевцу је 25.маја 2018.год. у просторијама Регионалне привредне коморе одржана друга седница Одбора за животну средину и ванредне ситуације СКГО-а.

  Одбор СКГО за животну средину и ванредне ситуације је стално радно тело СКГО-а, које прати, анализира и разматра питања и проблеме у овим областима. Одбор има 21 члана, представника градова и општина са територије целе Србије.

  У сусрет доношењу првог Закона о климатским променама у Републици Србији, за који је у току поступак јавне расправе, друга седница Одбора била је посвећена темама из ове области.

   

  1

   

  Присутне чланове Одбора испред града домаћина поздравила је Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, која их је упознала са значајним еколошким пројектима, који се спроводе и планирају у нашем граду, као и досадашњим резултатима, постигнутим у овој области.

  Ана Секе, пројектни координатор УНДП-а представила је пројекат „Локални развој отпоран на климатске промене“, који спроводе  Mинистарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ). Кроз два позива на овом пројекту једине две локалне самоуправе, које су добиле награде за иновативност на оба позива су Краљево и Крушевац, рекла је г-ђа Секе. Крушевац је конкурисао са пројектом под називом „ Ново рухо града – Крушевац паметан климатски град“

  2

  О сарадњи са локалним самоуправама  на пројекту ГИЗ-а „ Управљање отпадом у контексту климатских промена – ДКТИ ИМПАКТ“ говорила је Валентина Ђурета, ГИЗ пројект менаџер, такође истакавши добру сарадњу и резултате у Крушевцу.

  Следећа тема била је представљање Нацрта закона о климатским променама, о којем је говорила Драгана Радуловић из Министарства заштите животне средине, затим представљање методологије за израду локалних планова прилагођавања на климатске промене, о чему је говорио проф.др. Слободан Милутиновић и представљање предстојећег сајма заштите животне средине, енергетике и превенције и реаговања у ванредним ситуацијама, о чему је говорио Зоран Глигорић, представник Београдског сајма.

  3

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid