Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за награђене пољопривредне произвођаче

  Ел. пошта Штампа
  1

  Поводом учешћа и бројних освојених награда на 85. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, одржаном од 15. до 21. маја, данас је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић приредила пријем за чланове Удружења пољопривредних произвођача – сточара. Пријему су присуствовали и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић и заменик председника Скупштине Синиша Максимовић.

  На Сајму су учествовала три крушевачка Удружења одгајивача говеда сименталске расе, као и индивидуални одгајивач коза. У организацији Града, 140 пољопривредних произвођача, представника пољопривредних удружења и локалне самоуправе, такође су имали прилику да посете највећу Сајамску пољопривредну манифестацију у земљи.

  6

  Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Багдала“ из Великог Шиљеговца освојило је пехар за колекцију од 10 грла (Шампионка крава, Бронзана медаља крава, Сребрна медаља јуница и Пехар колекција), Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Расина“ освојило је пехар за колекцију од 10 грла (Сребрна медаља јуница и члан Удружења, Борјан Симоновић – Пехар колекција), као и Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Млечна долина“ ( пехар за колекцију од 5 грла и Мирослав Станојловић за две јунице). Одгајивач коза Љубодраг Васић из Макрешана освојио је златну медаљу.

  2

  Обраћајући се пољопривредницима, градоначелник Јасмина Палуровић је рекла даје ове године издвојено 40 милиона динара за субвенције у овој области, како би се помогло пољопривредницима да остваре још боље резултате и како би се одређеним мерама поспешио развој ове веома важне привредне гране у крушевачком крају.

   

  3

  У име награђених, захвалио се председник Удружења „Багдала“, Бобан Миладиновић, а том приликом, уручени су им и пригодни поклони.

   

  4

   

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid