Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Свечани пријем за делегације братских градова

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  Поводом доласка побратимских делегација из Грчке, Румуније и Русије, вечерас је у Мозаик сали Градске управе приређен пријем. Госте је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовали су и председник Скупштине града Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, народни посланик Драгана Баришић и домаћини делегација, начелник Градске управе Иван Анђелић, градски већници Момир Драгићевић и Љиљана Кнежевић, помоћници градоначелника др Јелена Милановић, Оливера Дреновац и Предраг Миленковић, секретар Скупштине Маја Цуцкић, заменик секретара Јасмина Михајловић и др.

  13

  Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић обратила се гостима следећим речима: „Крушевац и Србија имају част и обавезу да подсећају на овај дан јер је он и иначе дубоко урезан у памћење и свест читавог српског народа. Гости града Крушевца и сви Крушевљани имају моралну обавезу да својим активностима и понашањем отпоштују симболику, достојанство и значај који Видовдан има за све нас: слободу, традицију, поштовање, понос, сећање, молитву и позив на мир“.

  2

  У име грађана Крфа, писмо Крушевљанима којим им честита Видовдан, Дан града, упутио је градоначелник Костас Николузос.

  3

  „Део ваше историје, такође је и део наше историје, зато сматрамо да је заједничка обавеза и дужност да принципе слободе и демократије пренесемо на будуће генерације. Људске везе настале у тешким и кључним тренуцима у историји остале су непромењене до данашњих дана. То на најбољи могући начин доказује да ће пријатељство између Срба и Грка трајати док год они као народи постоје“.

  Грчку делегацију представља члан Регионалне уније општина јонских острва и одборник Јоргос Редестинос.

  4

  У име румунске и руске делегације, на пријему и гостопримству, преносећи поздраве побратимских градова, Рмнику Влчеа и Одинцово, захвалили су се одборници Лусијен Едуард Туртои и Леонас Крегжде.

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

  На свечаном пријему, програм је имао и хор музичке школе "Стеван Христић".

  12

   

  Сутра стижу и делегације Жалеца (Словенија) и Бијељине (Република Српска).

   

  По протоколу, делегације побратимских градова,  на Видовдан, положиће венце на Споменик косовским јунацима, присуствовати откривању споменика Кнегињи Милици на Тргу деспота Стефана, који је урађен средствима Клуба крушевачких привредника,  и свечаној седници Скупштине града.

   

  Након официјелног дела програма, уживаће у концерту КУД „14. октобар“ у Крушевачком позоришту.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid