Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Додељена бесповратна средства за финансирање мера популационе политике

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у Палати Србија у Београду обављено свечано уручење Уговора о додели бесповратних средстава за финансирање мера популационе политике у 2018. години. Уговоре је поделила министар проф. др Славица Ђукић Дејановић, а у име Града Крушевца Уговор је потписала Градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  2

  На јавном позиву, који је расписан 25. маја ове године,  Град Крушевац је аплицирао са пројектом "Пут ка здравом материнству", а након прегледа од стране стручне комисије свих пројеката, наш град добио је бесповратна средства у износу од 8.974.333,00 динара, од чега локална самоуправа обезбеђује 1.794.867,00 динара.

  3

   

  Према речима градоначелника Крушевца Јасмине Палуровић добијена средства по овом пројекту искористиће се за набављање опреме и побољшања квалитета услуга за све труднице и породиље у Дому здравља Крушевац.

   

  На јавни позив за доделу средстава стигла је 71 пријава коју је поднело 119 општина, будући да су се неке пријављивале појединачно, а неке удружено. За суфинансирање изабрана је 61 локална самоуправа и за те потребе обезбеђено је 500 милиона динара из буџета.

  4

  Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић потписала је уговоре о додели средстава и истакла да је издвојена сума четири пута већа у односу на прошлу годину, а да је највише новца, готово 306 милиона динара, намењено за адаптацију и санацију објеката предшколских установа и игралишта.

  5

  За набавку механизације и опреме за започињање сопственог посла за младе брачне парове опредељено је 79 милиона динара, а за побољшање услова на гинеколошким одељењима биће набављено седам ултразвучних апарата, као и 13 возила за потребе патронажних служби у вредности од 60 милиона динара.

  Такође, у 14 локалних самоуправа суфинансираће се оснивање или оснаживање саветовалишта за труднице и за репродуктивно здравље, школе родитељства и саветовалишта за младе у висини од 25 милиона динара, а 16 милиона динара намењено је изградњи кућа и станова за младе брачне парове.

  6

  Међу 61 локалном самоуправом које ће бити суфинансиране, 14 је у Војводини, 21 у региону Шумадије и Западне Србије и 26 у Јужној и Источној Србији.

  7

   

  8

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid