Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Oдржан 28. Сајам запошљавања

  Ел. пошта Штампа

  1 Под покровитељством града Крушевца, у организацији крушевачке Филијале Националне службе за запошљавање, одржан је  28. Сајам запошљавања у Хали спортова. Данас је 36 послодаваца, исказало је потребу за запошљавањем 219 радника. Сајам је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

  Циљ Сајма је да се младима након образовања омогући проналажење адекватног посла, али и помогне онима који су у међувремену остали без истог или желе да промене радно место, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић отварајући Сајам.

  3

  Према речима директора Националне службе за запошљавање Филијале у Крушевцу Предрага Марковића најтраженија су  производна занимања грађевинске, електро и машинске струке у свим степенима образовања, као и комерцијалисти, продавци и возачи.

  2

  Према подацима крушевачке филијале статистика о незапослености је у паду, па је тренутно на евиденцији Службе за запошљавање на нивоу града око 11800, а на територији Расинског округа око 22 хиљаде незапослених. У односу на исти период прошле године, за око 2000 људи је мањи број незапослених.

  4

   

  5

  Штандове послодаваца обишли су градоначелник Јасмина Палуровић и Предраг Марковић, где су у разговорима са представницима послодаваца и заинтересованим суграђанима.

  6

   

  7

  8

  На Сајму су присуствовали и начелник Школске управе Зоран Асковић, помоћници градоначелника др Јелена Милановић и Предраг Миленковић.

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid