Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Подела репроматеријала пољопривредним газдинствима

  Ел. пошта Штампа
  1
  Град Крушевац у сарадњи са Институтом за крмно биље Крушевац реализује пројекат “Испитивање плодности пољопривредног земљишта и могућности повећања приноса и квалитета кабасте сточне хране у циљу развоја сточарства на територији Града Крушевца“, у циљу едукације и финансијске помоћи пољопривредних произвођача у циљу унаређења  пољопривредне производње.
  На основу резултата великог броја анализа, које су урађене по пројекту, у Институту за крмно биље Крушевац подељен је репроматеријал пољопривредним газдинствима са територије града Крушевца, коме су присуствовали Марко Милојевић, помоћник градоначелника за пољопривреду, шумарство и водориведу са сарадницима и  др Зоран Лугић, директор Института са сарадницима.
  50 пољопривредних газдинстава која се баве сточарском производњом су добила резултате о квалитету земљишта и сточне хране са испитиваних парцела, препоруку са детаљним упутствима како очувати и побољшати плодност земљишта, а све у циљу повећања економичности пољопривредне производње. За препоручене агротехничке мере, произвођачи су добили и бесплатан репроматеријал.
  Марко Милојевић, помоћник градоначелника за пољопривреду, шумарство и водориведу је истакао да Град већ дужи период подржава развојне  пројекте у циљу повећања приноса у области сточарства, првенствено на поправљање плодности земљишта, који је предуслов за производњу квалитетне сточне хране и повећање приноса.
  „Пројекат је осмишљен тако да поред тога што се утврђује плодност земљишта, утврђује се и квалитет сточне хране која се добија са тог земљишта. Посебан акценат стављамо на значај плодореда, који позитивно утиче на очување плодности и постизање високих приноса. Ово је још једна прилика да нашим произвођачима, на конкретним примерима укажемо где греше и како могу, уз мала улагања,  унапредити своју производњу и учинити је исплативијом, казао је др Зоран Лугић, директор Института.

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid