Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Министар Милан Кркобабић у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Министар у Влади Републике Србије задужен за регионални развој Милан Кркобабић посетио је Крушевац и са градоначелником Jасмином Палуровић  разговарао о економско-финансијским подстицајима за оснивање нових и инвестиционе пројекте постојећих задруга.

  Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић подсетила је Министра на потенцијале Крушевца и Расинског округа, уз напомену да је досадашња сарадња на високом нивоу.  Ово је била прилика да се Министар  упозна о средствима која ће бити издвојена из буџета града за пољопривредне произвођаче, а посебно за процесе задругарства, али и о плановима за наредну годину.

  1

  Министар Кркобабић је истакао да је циљ његових посета да се виде сви ефекти рада на терену, јер министарство чини велике напоре да покуша да обједини породична пољопривредна газдинства, да их повеже и да направи задруге - по могућству специјализоване. Министар је подсетио да је кроз пројекат “500 задруга за 500 села“ до сада формирано 311 задруга, што је показатељ успеха који је пројекат доживео.

   

  Приликом данашње посете Крушевцу, министар Кркобабић је са помоћником градоначелника Крушевца за пољопривреду, обишао новоосновану задругу  "Еуродуо калем" у Лазаревцу“ којој је додељено 11 милиона динара бесповратних средстава из прошлогодишњег Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије.

   

  2

  На нивоу Расинског округа до сада је формирано је 59 задруга.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid