Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Дан Индустрије "14. октобар"

  Ел. пошта Штампа

  1 Индустрија "14. октобар" данас је прославила свој Дан и прву годишњицу рада након приватизације од стране МСМ групе из Словачке.

   

   

   

   

  2

  Пред великим бројем званица директор предузећа Даниел Прибичко, предочио је оно шта је урађено у претходних годину дана и какви су будући планови. "Ми смо у претходном периоду уложили 1,6 милиона евра у сређивање инфраструктуре и побољшање услова рада. Такође, сада нас у колективу има 240, до краја године тај број ће се повећати за још 80, а план нам је да нас за 5 година буде 1200 радника. Производњу смо дупло повећали у области наменске индустрије и због тога сам поносан пре свега на раднике, а и на све сараднике".

  3

  Градоначелник Јасмина Палуровић је изразила захвалност за долазак ове компаније у Крушевац, што даје мотив и другим светским фирмама да дођу у наш град. "Драго нам је што сте и ви препознали Крушевац као град са повољним пословним окружењем, као што су то урадили Henkel, Cooper Tire, D Smith, Kromberg&Schubert. Наша визија је Крушевац као град прогреса, отворености, богате историје, културног и друштвеног напретка, место у коме инвеститори налазе доброг партнера за остваривање својих циљева, на обострано задовољство. Желимо вам успешан рад и у наредном периоду, отварање нових радних места и позивамо вас да све могуће проблеме решавамо заједнички. Јер ми смо добри домаћини и град који је отворен за сарадњу и нове инвестиције, све у циљу интереса наших грађана и успешне пословне политике ваше компаније. Такође, желимо уз вашу помоћ да вратимо Крушевцу стари сјај и заслужено место у врху најуспешнијих привредних градова Србије".

  4

  Гост на данашњој прослави је била и Амбасадор Словачке у Србији Дагмар Реџепкова, која је изразила велику захвалност како Крушевцу, тако и МСМ групи, јер су нашли заједнички интерес за сарадњу, што је битан корак у стандарду живота свих запослених. "Драго ми је да је једна компанија из Словачке дошла у Србију, у фирму која је била позната и призната не само на простору Србије и бивше СФРЈ, већ и много шире. Сјај фирме се враћа, а надам се да ће велики успеси наступити у будућности".

  5

  У кругу предузећа представљен је и нови камион ТАТРА са додатним ровокопачем, а план је да се у наредном периоду комплетна производња овог возила реализује у Крушевцу, а након тога гости су  обишли производне погоне. 

  7

   

  6

   

  Свечаност су својим наступом увеличали  КУД "14. октобар" и КУД из Лучине.

   

  8

   

   

   

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid