Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворена изложба слика др Десимира Јевтића

  Ел. пошта Штампа

  1 У организацији Града Крушевца, Народног музеја Крушевац и Крушевачког позоришта вечерас је у Малој сали позоришта отворена изложба слика др Десимира Јевтића (1938 - 2017). Изложбу слика отворила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  2

  Некадашњи професор Машинског факултета, генрални директор  ИМК "14. октобар", председник Извршног већа Србије и Амбасадор СФРЈ у Румунији, др Десимир Јевтић је свој таленат за ликовну уметност открио у зрелом животном добу - 1991. године, а са изложбама је кренуо 1994. године.

  3

  "Крушевљани имају прилику да у фоајеу Крушевачког позоришта погледају његових 16 радова који се односе на његов вољени Крушевац, које нас враћају у стари Крушевац, који буди романтична сећања свима нама", рекао је књижевних Љубиша Бата Ђидић.

  4

  Заменик градоначелника Весна Лазаревић отварајући изложбу, подсетила је да је наш Деско оставио дубок траг у свим сферама свог деловања, а говорио је да у сликарству налази спас од политике. "Имао је велики углед и  утицај у тешким временима санкција и НАТО агресије и чинио много за нашу земљу и очувању добрих односа са свим суседним земљама".

  5

   

  Током отварања изложбе, породица Јевтић - супруга, син, снаја и унук, донели су одлуку да слику на којој је зграда Градске управе поклоне Граду Крушевцу.

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid