Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за делегације братских градова

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Поводом Дана ослобођења града Крушевца, градоначелник Јасмина Палуровић приредила је пријем за госте - делегације градова побратима, који су дошли да уприличе свечаност. Крушевац ове године обележава велики јубилеј – 100 година од ослобођења у Првом светском рату и Дан ослобођења у Другом (15. и 14. октобар).

  Званице је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић:“ 14. и 15.октобар су дани ослобођења Крушевца, односно дани слободе. Највећи идеал живота појединца, државе и нације је слобода. Кроз историју, стално смо се борили за слободу и подносили велике жртве. Данас, на Дан ослобођења желимо да упутимо поруку мира – да се никад и никоме рат не деси, већ да живимо слободно у миру и благостању.

  1

  Хвала свима онима који су за нашу данашњу слободу и мир дали своје животе, а ми ћемо се трудити да тај мир сачувамо за будуће генерације које долазе.“

  Поклони су размењени са делегацијама градова побратима из Волвија и Ставроса (Грчка), Старе Загоре (Бугарска), Рмнику Влчеа (Румунија) и Липецка (Руска Федерација), након чега су се представници обратили, уз честитке свим грађанима Крушевца за Дан ослобођења.

  6

   

  3

   

  4

   

  5

   

  Пријему у Мозаик сали присуствовали су и директор Паркинг сервиса Београд, Андрија Чупковић и делегације Удружења резервних старешина из Бијељине и Пирота.

  У програму су учествовали певачка група „ Бисер“ и ученица Музичка школе Елизабета Маринковић, са професоркама Маријом Миленковић и Миленом Илић.

  7

   

  8

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid