Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Свечана академија поводом јубилеја Атлетског клуба Крушевац

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевачком позоришту одржана је свечана Академија поводом 25 година континуираног рада Атлетског клуба Крушевац и 70 година од почетака атлетике у Граду. То је била прилика да се окупе представници Атлетског савеза Србије,централне Србије,актуелни и бивши атлетичари,спортски радници и љубитељи " краљице спортова". На скупу су додељена признања најзаслужнијим појединцима и организацијама, као и пријатељима АКК. 

   

  Клуб је започео са радом оснивањем Спортског друштва " 14.октобар"

  1948.године као атлетска секција овог друштва.Најуспешнији такмичар у том периоду био је Десимир Здравковић, омладински репрезентативац Србије.

  Од 1954. до 1967.активности клуба се своде на организацију школских атлетских такмичења и учешће појединих талентованих такмичара. Од 1971.

  до 1983. сва активност у АК " Крушевац" сводила се на организацију пролећних и јесењих кросева на општинском нивоу.

   

  Доласком Вере Николић 1992., почела је нова етапа у развоју. Поред ње, у клубу су радили и тренери Горан Беговић и Драган Лазовић, када се бележи узлазна путања у развоју.

   

  Без обзира на резултате, током целог периода рада АК, проблеми су били везани за недостатак основних услова за тренирање, као што су стаза,просторије, реквизити и спринтерице. Упркос потешкоћама,такмичари су остваривали врхунске резултате.

   

  Најзначајније достигнуће за све атлетичаре и љубитеље овог спорта је свакако изградња Атлетског стадиона у Крушевцу 2015.године, чиме су створени услови за професионално бављење спортом и одржавање такмичења по највишим стандардима.

   

  На свечаној академији, присутне је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић која је истакла да Крушевац као град спорта подржава све активности у циљу његовог свеобухватног развоја, а да се " краљици спортова" поклања дужна пажња. Посебну прекретницу представља изградња значајног инфраструктурног пројекта, Атлетског стадиона, што Крушевац сврстава у један од јачих центара у Србији.

    2

  Овим речима, охрабрења и подршке придружио се и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, наглашавајући да Град Крушевац увек може да рачуна на ову спортску организацију и чије међусобне односе карактерише дугогодишња одлична сарадња.

    5

  Председник АКК Споменка Обрадовић уручила је Захвалнице Граду Крушевцу и Атлетском савезу Србије, а у име Атлетског савеза, директор Слободан Бранковић уручио је Захвалницу Граду Крушевцу и Плакету АКК.

  Градоначелница је примила и књигу " Атлетски драгуљи Србије" о освајачима најзначајнијих медаља.

    3

  4

  6

  Атлетски савез централне Србије такође је уручио Плакету АКК поводом великог јубилеја.

   

  У наставку су тренери Драган Лазовић, Вера Николић и Горан Беговић доделили Плакете члановима Клуба који су наступали за репрезентацију.

    7

  Раритет је да је ове године обележено и 50 година од светског рекорда Вере Николић, постигнутог у Лондону 1968. на 800 метара.

   

  На крају Академије, емитован је филм о развоју атлетике и раду клуба кроз претходне деценије.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid