Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписани уговори у оквиру Регионалног стамбеног програма

  Ел. пошта Штампа

  1 У оквиру спровођења Регионалног стамбеног програма, ( потпројекат 4 )данас су у Градској управи уручени уговори за 5 пакета грађевинског материјала за избеглице. Програм спроводи Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије. Свечаности су присуствовали представник Мисије ОЕБС –а у Србији, Џејмс Стоктил и представница Комесаријата за избеглице и миграције Јелена Каматовић. Испред Града Крушевца, Уговоре је потписала заменик градоначелника Весна Лазаревић. 

   

  Регионални стамбени програм Републике Србије за решавање стамбених потреба избеглица вредан је 330 милиона евра за целу Србију, а за Град Крушевац око 1.800.000 евра.

    2

  У спровођењу РСП –а, поред локалних самоуправа, учествују Комесаријат за избеглице и миграције, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору, УНХЦР и ОЕБС.

  Од конкретних програма, у Крушевцу се спроводе:

  -          Изградња зграде за решавање стамбених потреба избеглица давањем 20 стамбених јединица у закуп на одређено време са могућношћу куповине, а завршетак се планира за крај године.

  -          Изграђене монтажне куће избеглицама који поседују земљиште на коме је дозвољена индивидуална стамбена градња, монтажне куће за 2 корисника, а очекује се додела за још 3, завршетак радова до августа 2019.

  -          Две зграде за решавање стамбених потреба избеглица давањем 30 стамбених јединица у закуп на одређено време са могућношћу куповине, завршетак радова до августа 2019.

  -          Три зграде за социјално становање у заштићеним условима давањем 10 стамбених јединица , завршетак радова до августа 2019.

  -          Додела бесповратне помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом 5 пакета грађевинског материјала и

  -          Обезбеђивање финансијске помоћи крајњим корисницима за куповину 5 сеоских кућа.

  Осим тога, интерно расељеним лицима са Косова обезбеђен је велики број стамбених решења, као и више врста једнократних помоћи.

  3

  Такође, усвојен је нови Локални акциони план за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица, повратника по основу споразума о реадмисији, тражилаца азила и миграната у потреби без утврђеног статуса  у Граду Крушевцу за период од 2017. до 2020.

  4

   

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid