Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен дан Команде за развој Расинске бригаде

  Ел. пошта Штампа

  9 Поводом 19.октобра, Дана команде за развој Расинске бригаде, у касарни " Цар Лазар" одржана је војничка свечаност. Присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, начелник РУО Бранислав Весић, представници СПЦ, МУП -а, суседних општина, породице погинулих војника током претходних ратова... 

   

  Команда за развој Расинске бригаде формирана је 1.децембра 2011.године, у спомен на дан када је тачно пре 100 година,19.октобра 1918.године, српска војска ушла у ослобођени Крушевац.

   

  Задатак Команде је изградња оперативних способности Расинске бригаде, логистичка подршка и обезбеђење покретних средстава и људства у гарнизону Крушевац.

    1

  Госте је поздравио командант Команде за развој, пуковник Раде Рњаковић."

    2

  Већ 4 године Република Србије и Војска Србије обележавају годишњице важних догађаја из великог рата, славе велике команданте српске војске и њихове знамените битке, славне српске и стране личности које су својим херојством урезале себе у камен историје, али и сву муку, патњу и крваво заједничко страдање српског народа и његове војске.

  Желим посебно да истакнем и то, да ова јединица са поносом носи наслеђе и негује традиције херојске 125.моторизоване бригаде и да јој је припала велика част да чува успомене на страдале официре, подофицире и војнике у својој спомен соби и спомен обележју у касарни Расина."

   

  У наставку, пуковник Рњаковић је истакао неке од значајнијих резултата Команде за развој у периоду између два празника и добру сарадњу са свим релевантним чиниоцима у Граду и округу.

   

  Скупу се обратио и пуковник Славен Бошковић, помоћник команданта Команде за обуку Генералштаба Војске Србије.

    3

  Телеграме са честиткама су упутили министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба, генерал потпуковник Милан Мојсиловић, командант Команде за обуку, генерал потпуковник Ђокица Петровић и многи други.

   

  На војничкој свечаности, награђени су и припадници Војске Србије и то: одсуством, књигама и Захвалницама.

  4

  За партнерство и добру сарадњу, Захвалнице су добиле и одређене организације и појединци.

   

  У оквиру обележавања, посетиоци су имали прилике и да уживају у културно

  - уметничком програму, а након тога обиђу Спомен собу.

    10

    7

    8

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid