Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  ВП Дом у пројекту производње цвећа

  Ел. пошта Штампа

  1 У ВП Дому у Крушевцу, данас је званично промовисана још једна делатност штићеника ове Установе.Подигнут је модерно опремљен пластеник за производњу цвећа,уз организацију стручне обуке и покретање производње.

   

  Отварању су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник РУО Бранислав Весић, в.д.директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић, представници организације " ХЕЛП ", Омладинског савета и бројни други гости, директори предузећа и установа, представници привредног и јавног живота.

  2

  Пројекат " Подршка социо - економској стабилности у региону западног Балкана" кроз унапређење Програма третмана у Казнено - поправним установама за одрасле и младе је реализован у сарадњи са Министарством правде. Донације је обезбедила Влада Немачке,(ХЕЛП програм), као и швајцарска организација, путем пројекта " Знањем до посла" у сарадњи са Омладинским саветом Крушевца.

  За модерно опремљен пластеник површине 1000 квадрата, ресорно Министарство дало је 5 милиона динара, Влада Немачке, преко организације " ХЕЛП " донирала је 20 000 евра, колико и Управа за извршење кривичних санкција, а швајцарска организација " IP Consult " 5500 евра.

  Прецизније, средства су утрошена на уградњу дренажног система и набавку комплетне савремене опреме за грејни систем и систем за прихрану и наводњавање у пластенику.

  ЈКП преузело је на себе стручно оспособљавање штићеника.

  О овом пројекту, али и раду целокупне економије, као и плановима, говорио је управник ВП Дома Иван Мијаиловић.

  3

  Он се похвалио и првим резултатима.Сопственом производњом учествовали су на Сајму хортикултуре у Крагујевцу и Београду, изложби цвећа у Крушевцу, цветним аранжманима оплеменили су простор Рибарске Бање, Геронтолошког центра,јавних површина у граду и круга ВП Дома.

  5

  Крајњи циљ је омогућавање штићеницима да се обуче и стекну знања за рад на пословима производње цвећа, а у перспективи и зачинског биља. То ће им олакшати проналажење посла или покретање сопствене производње након изласка из Установе и успешно окончање процеса ресоцијализације личности.

  4

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid