Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Град Крушевац чисти потоке и речице

  Ел. пошта Штампа

  IMG_2580 Ове године планирана су средства у оквиру Буџетског фонда за заштиту животне средине града Крушевца за чишћење река и водотокова друге категорије на територији града.

   

  На предлог Одељења за послове одбране и ванредне ситуације изабране су следеће локације: Шевар у Мајдеву, где је предвиђено чишћење од пропуста на регионалном путу 1B-38 до ушћа у реку Расину у дужини од 1000 метара, затим Рибарска река у Каонику на потезу од предузећа „Екомлек“ уводно 150 метара и чишћење канала за одвод бујичних вода у Кошевима.

  IMG_2674

  Посао је поверен ЈКП „Крушевац“, а укупна вредност радова износи 3.627.504 динара.

  До сада је комплетно урађено чишћење од пропуста на регионалном путу 1B-38 до ушћа у реку Расину у дужини од 1000 метара, а у току је извођење радова у Каонику, које су данас обишле помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац и в.д. директора ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић.

  У Каонику је очишћено око 110 метара речног корита од комуналног отпада, бачених гума и осталог и извршено сечење растиња, које је заједно са отпадом затварало речни профил и онемогућавало отицање воде. У наредних пар дана извршиће се машинско чишћење корита од наноса и муља и формирање речног профила, како би се спречиле поплаве, које се овде догађају скоро сваке године.

  IMG_2713

  Наша дугогодишња лоша пракса да бацамо отпад у потоке и реке, као и неодржавање речних корита, један су од битних разлога што сваке године имамо проблем са изливањем бујичних потока и речица. Поред тога, бацањем отпада у водотокове наносимо огромну штету својој животној средини и загађујемо и воду и земљиште, истакла је Оливера Дреновац.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid