Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Унет бадњак у зграду Градске управе Крушевац

  Ел. пошта Штампа

  1 У присуству представника руководства Града Крушевца, заменика градоначелника Весне Лазаревић,  начелника Градске управе Ивана Анђелића, заменика председника Скупштине Синише Максимовића, секретара Скупштине Маје Цуцкић, одборника, народних посланика, директора јавних предузећа и установа, помоћника градоначелника, запослених у Градској управи и грађана, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је унела Бадњак у зграду Градске управе.

  2

   

  3

   

  Чинодејствовао је Епископ крушевачке епархије Господин Давид са свештенством, који се том приликом обратио руководству: „Честитам вам Бадњи дан уз жељу да останете у заједници са Богом. Да наши земаљски путеви процветају у вртове ,срца испуне љубављу, а душу милосрђем...Нека вам је сретно управљање царским градом а грађанима на благодет, здравље и радост у кући са ближњима...“

   

  5

   

  Честитке свим грађанима православне вероисповести и присутнима у згради Градске управе упутила је и градоначелник Јасмина Палуровић.

  6

  „Ваше Преосвештенство, поштовани гости, представници медија,

  Желим да нас најрадоснији од свих хришћанских празника подсети на важност међусобног уважавања, толеранције и солидарности – као вредностима које су уткане у традицију нашег Града.

  Симболика Божића – праштање, помирење, слога и јединство, подсећају нас да обновимо и ојачамо нашу веру, побољшамо међусобне односе и заједнички радимо на стварању услова за бољи и квалитетнији живот.

  Нека Божићње поруке мира, љубави, наде и узајамног поштовања и разумевања испуне ваше домове и буду надахнуће за годину пред нама.

  У име Града и у своје име желим свим суграђанима православне вероисповести да упутим најискреније честитке за наступајући Божићни празник, са жељом да дан Христовог рођења прославе у миру, слози и љубави.

  Желим да радост и славље Христовог рођења испуни ваше домове и донесе љубав, мир и благостање.

  Срећно Бадње вече и Срећан Божић! Мир Божји! Христос се роди!!!“

  7

   

  8

   

  9

  13

  Церемонија уношења и освећења бадњака  је увеличана наступом црквеног хора "Свети кнез Лазар".

   

   

  11

  10

   

  12

   

   

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid