Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Божићни доручак у РПК

  Ел. пошта Штампа

  1 У Регионалној привредној комори у Крушевцу, данас је одржана свечана седница Парламента привредника Расинског управног округа – Божићни доручак.

   

  На свечаности се традиционално најпре обратио Његово преосвештенство господин др Давид Перовић који је уз Божићне честитке, представницима руководства Града и привредницима пожелео много успеха у даљем раду у циљу просперитета свих грађана.

  2

  У име Парламента Привредне коморе Србије РПК Крушевац, част да поздрави госте припала је председници Анђелки Атанасковић. Она је истакла да је РПК Крушевац најбоља према оствареним резултатима током претходне године, а да су приоритети пословне политике – довођење страних инвеститора и отварање нових радних места. У том контексту, треба истаћи напоре и рад председника Републике Србије Александра Вучића, али и залагање бившег градоначелника, сада директора БИА, Братислава Гашића.

  3

  Директор Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић рекао је да  Божићни доручак симболизује почетак пословне године, а претходну су карактерисали: рекордна инвестициона активност, раст спољнотрговинске размене и индустријске производње, повећање броја запослених, као и броја привредних субјеката...Такође, видљиви су и први ефекти дуалног образовања које ће тек доживети експанзију.

  4

  Пре доделе Повеља и Златника, директор РПК Предраг Вукићевић уручио је пригодан поклон Његовом преосвештенству господину Давиду.

  За 2018.годину, добитници награда за успешно пословање су:

   

  ИЗВОЗНИК ГОДИНЕ – „Вино Жупа“ Александровац.

  Ова компанија један је од највећих извозника у Расинском округу, а развија производњу алкохолних пића и програм воћних сокова и других прерађевина од воћа и поврћа. Своје производе извози широм Европе, Америке, а у последње време и Кине, са трендом раста извоза сваке године.

  НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – Васпитно-поправни дом Крушевац.

  Поред комплексног процеса реинтеграције штићеника у друштвену заједницу, омогућавају им и учење заната, зарађивање сопственим радом путем добијених пројеката, бављење спортом, уметношћу, културом и хуманитарним и друштвено одговорним радом.

  НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА – „Слога" доо Крушевац

  Фирма се бави производњом и израдом производа од пластике, а стандарди по којима послује  су висок степен квалитета производа, савремени дизајн и сигурни рокови.

   

  НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У РАЗВОЈУ ЗДРАВСТВЕНОГ ТУРИЗМА – Специјална болница за рехабилитацију "Рибарска Бања"

  Поред медицинског и СПА програма нуди бројне пратеће садржаје, а уједно је и научна база Медицинског факултета за област физикалне медицине, рехабилитације и балнеоклиматологије.

   

  ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – "Арт Бата" Стопања

  Бави се израдом и пројектовањем намештаја од дрвета, пројектовањем ентеријера и екстеријера, а у последње време и производњом опреме за војну индустрију.

   

  МЕНАЏЕР ГОДИНЕ - Ненад Дојчиловић, Supply Chain Menager, компанија "Cooper Tires".

  8

   

  Ова свечаност се одржава по шести пут, а организује се за привреднике, представнике локалних самоуправа и друге представнике јавног живота. Скупу су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, начелник РУО Бранислав Весић и бројне друге званице.

   

  5

   

   

  6

   

  7

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid