Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Упркос временским условима - стање редовно

  Ел. пошта Штампа

  1 Због непрекидних снежних падавина, Градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и представници надлежних  служби – Сектора за ванредне ситуације, инспекцијских служби, Комуналне полиције, предузећа „Крушевац пут“, ЈП за урбанизам и пројектовање, ЈКП... након увиђаја на терену и обиласка путева, дали су изјаву за медије.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић је рекла да су све надлежне службе на терену 24 сата и континуирано се ради на чишћењу и одржавању улица и путева.

  5

  Најављена је могућност формирања снежног покривача у висини од 30 цм, али с обзиром на спремност служби, не очекују се већи проблеми.

  ЈКП „ Крушевац“ располаже са 11 возила на терену (плус два додатна на коришћење Крушевац путу)  и око 100 радника који раде у 3 смене (покривено је 24 – часовно радно време). Такође, на залихама је довољна количина соли, а у поподневним сатима очекује се испорука још 10 тона.

  4

  Предузеће „ Крушевац пут“ рашчишћава са 19 камиона, 11 на државним и 8 на локалним путевима, а за „ критична „ места у функцији су 9 грађевинских машина. На тим пословима, ангажовано је 95 радника. На територији Града, најтежа ситуација је на Чокотином брду и Ћелијском језеру, али нису евидентиране значајније потешкоће.

  2

  Највише пажње усмерава се на чишћење и одржавање прилаза јавним установама и тротоарима, у циљу безбедности пешака.

  3

  Такође, апелује се на грађане да одржавају чистим и безбедним тротоаре и површине испред кућа и пословних локала.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid