Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Представници Ромског националног савета у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Представници Ромског националног савета  из Београда, данас су боравили у Крушевцу и одржали су састанак у Градској управи. Састанком је председавала заменик градоначелника Весна Лазаревић, а госте из Београда представљали су  Пава Новаков Чабриловски, председник  Извршног одбора националног савета ромске националне мањине, Дејан Влајковић, генерални секретар Националног савета, Далибор Накић, председник Националног савета, Јелена Јовановић, покрајинска посланица и Рака Петровић, представник Ромског културног центра Крушевац.

  Тема састанка је била отварање канцеларије Ромског националног савета у Крушевцу. На тај начин, поред децентрализације рада овог Савета, заједничким радом са локалном самоуправом радило би се на побољшању живота и рада Рома, као и на помоћи за решавање проблема ове популације. Канцеларија би била регионалног карактера, а о почетку рада разговараће се након комплетне анализе потреба и могућности учешћа свих општина са територије Расинског управног округа.

  2

  Према речима гостију из Београда, од јануара 2020. године биће омогућено коришћење ИПА фондова за решавање стамбеног питања Рома, па је потребно да се припреме добри пројекти и сагледају сви аспекти на терену, јер је то једини начин за добијање средстава. Како су нагласили, ово је изузетна прилика, коју не треба пропустити, да се помогне великом броју ромских породица, јер средства која ће бити издвојена су доста велика.

  3

  На крају састанка, договорено је да се у наредном периоду припреме информације и релевантни подаци који су битни за помоћ и сарадњу локалне самоуправе и Ромског националног савета из Београда.

  4

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid