Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Стартап центар у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1

  Крушевац је данас посетио министар у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој, др Ненад Поповић са сарадницима.

  О отварању регионалног иновационог стартап центра Расинског округа у Крушевцу, разговарао је са градоначелником Јасмином Палуровић, начелником Градске управе Иваном Анђелићем, начелником Одељења за привреду ГУ Весном Анђелић и директором Бизнис инкубатор центра Драганом Богдановић.

  Овим пројектом обезбедиће се нови инструмент за подстицање иновативности и уједно пружити системска подршка младима и почетницима у пословању у развоју иновација код бизнис идеја, дизајна производа, уз повезивање и менторски рад са успешним компанијама из региона.
  Министра Поповића је о активностима Града на пољу образовања младих, развоју предузетништва и праћењу нових технологија, упознала градоначелник Јасмина Палуровић. У том контексту, посебан значај има отварање Пољопривредног факултета у Крушевцу, као корелација између будућег стартап центра, младог високостручног кадра, примене најсавременијих достигнућа у технолошком смислу и развоја иновативног духа и подстицања пословних идеја.
  Равномерни развој града и села један је од приоритета развоја Града Крушевца, нагласила је Градоначелник, а оно чему се у последње време поклања изузетна пажња је развој женског предузетништва и унапређење положаја жена.
  Министар др Ненад Поповић је рекао да министарство поново покреће програме и конкурсе за стартап центре и за женско иновационо предузетништво, као и програм развоја "паметних и безбедних градова". У том циљу, обезбеђена су значајна  финансијска средства и грантови. Он је позвао Град Крушевац, као и све предузетнике и организације из овог града да конкуришу за средства које додељује његов кабинет.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid