Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Партерно уређење сеоских месних заједница

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  На подручју града Крушевца, у току је акција партерног уређења сеоских месних заједница. У динамику реализације ових активности, данас су се на терену уверили градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и заменик градоначелника Весна Лазаревић. Они су обишли Шанац, Кукљин и Коњух, а присуствовала је и директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић.

   

  У МЗ Шанац, комплетно се уређује простор око Споменика – озелењавање, садња цвећа, украсног шибља и украсног дрвећа...Оквирна цена радова је око 625 000 динара, а средства су обезбеђена из буџета Града, рекла је градоначелник Јасмина Палуровић. Осим уређивања простора испред месних заједница, ради се и на улепшавању и опремању дечјих игралишта и школа. У прилог томе говори и чињеница да је четвороразредно подручно одељење ОШ „Станислав Бинички“ у Шанцу добило два коша са таблама – као донацију Града.

    1

   

  2

   

  3

   

  4

  За пројекат партерног уређења на селима до сада је укупно утрошено око милион динара, а директорка ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић прецизирала је да су та средства уложена у: уређење зелене површине у МЗ Кукљин, МЗ Текије, МЗ Паруновац, завршена је и друга фаза озелењавања у МЗ Шавране, а постављене су клупе у Здравињу, Каонику и Мудраковцу. Планира се и уређење простора око споменика у МЗ Слатина.

    5

   

  6

   

  7

   

  8

  У току су радови и на реконструкцији и санацији санитарних чворова по школама. Завршени су у ОШ „Васа Пелагић“ из Падежа, одељење у Крвавици (вредност радова око 850.000 динара ) и ОШ „Страхиња Поповић“ из Дворана (1.420.000 динара). Заједно са инвестицијом у мокри чвор школе „ Брана Павловић“ у Коњуху, укупна цифра која се из буџета издваја за ове сврхе је око 5 милиона динара.

   

  10

   

  11

    9

   

   

  У овој основној школи ради се на комплетној реконструкцији канализационе мреже, измени санитарија и др. радовима како би се обезбедили што бољи услови за боравак деце у овом  објекту. Циљ је да сеоска деца добију исте погодности, као и ђаци  у школама на градском подручју.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid