Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Амбасадор Турске у посети Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Kрушевац је данас посетио Амбасадор Турске у Београду, Његова Екселенција Танжу Билгич, са сарадницима. О могућностима сарадње разговарали су са градоначелником Јасмином Палуровић, председником Скупштине Живојином Милорадовићем и начелником РУО Браниславом Весићем.

  Амбасадор Билгич који први пут борави у Крушевцу, информисан је о актуелној привредној ситуацији, пословној клими и погодностима које Крушевац нуди инвеститорима. У прилог чињеници да је Град препознат као добра дестинација за стране и домаће компаније, говори податак да је више светски познатих компанија изабрало Крушевац као граддомаћин за своје пословање, али најавило и проширење производње и нова улагања.

  2

  Захваљујући се на указаном гостопримству, Његова Екселенција Танжу Билгич је напоменуо да је Крушевац град који је познат у Турској, а да су посебан печат таквој репутацији дале спортске фудбалске легенде Зоран Симовић Чоче и Душан Пешић.

  3

  У зависности од конкретних понуда и могућности Града, као и интересовања турских инвеститора, биће креирана и будућа сарадња, а као једна од стратешки најважних привредних области за турске инвеститоре, је профилисана текстилна индустрија.

  4

  Након разговора у Кабинету, Амбасадор Турске је обишао локацију Старог аеродрома, где је имао прилику да погледа градске парцеле предвиђене за инвеститоре.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid