Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Почетак изградње 110 кв кабловског вода

  Ел. пошта Штампа
  1

  Данас су званично отпочели радови на изградњи 110 кв кабла, једног од капиталног пројекта за Град Крушевац. У име инвеститора, присуствовала је генерални директор Електромреже Србије Јелена Матејић са сарадницима, Зоран Станковић - испред извођача радова Електромонтажа Краљево и Саша Стефановић, координатор дистрибутивног подручја Краљево.

   

  Обиласку терена претходио је састанак у Кабинету, а са представницима ЕЕС Србије, разговарали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и начелник Градске управе Иван Анђелић.

  2

  Нови кабловски вод повезиваће трафостанице "Крушевац" 1 и "Крушевац 3". По висини инвестиционог улагања, али и значају пројекта спада у приоритетне, али и дугоочекиване, нагласила је градоначелник Јасмина Палуровић. Посебну важност изградња овог вода имаће за привреду Града, односно субјекте којима је квалитетно снабдевање електричном енергијом, један од најважнијих параметара за пословање.

    3

  Генерални директор ЕМС Србија Јелена Матејић, као представник инвеститора, изјавила је да се овим инфраструктурним пројектом жели дати нови замајац привредном развоју Града. Инвестиција је вредна око 400 милиона динара, од чега је 35 милиона уложено у припремну фазу, док је већи део предвиђен за сам пројекат, изградњу кабловског вода.

  5

  Директорка Матејић је рекла да ће у Крушевцу бити изграђен први 110 кв преносиви систем ван подручја Београда.

  Координатор дистрибутивног подручја Краљево Саша Стефановић подсетио је да се на овај пројекат чекало око 30-ак година и да се његовом реализацијом постиже стабилност снабдевања електричном енергијом и сигурност напајања.

  6

  Дужина трасе је 5.580 метара, а рок за завршетак – 24. новембар 2019.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid