Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан споразум о додели пластеника („ГМФ пројекат“)

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Градској управи је данас потписан Споразум о сарадњи на реализацији ГФМ пројекта „Директна социо – економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у Србији“. Споразум су потписали градоначелник Јасмина Палуровић и директор АСБ – а за Србију Гордан Велев. Циљ пројекта је конкретна едукативна и материјална помоћ за социјално угрожене породице кроз процес упошљавања у интензивној пољопривредној производњи, доделом пластеника.

  Пројекат је одобрен за финансирање од стране Министарства спољних послова Републике Немачке у укупном износу од  94.785 од којих Министарство издваја 83.785, организација АСБ 3.500  и Град Крушевац 4.250 евра.

  2

  Имплементација пројекта почиње 1. априла и траје до 31.12.2019. године, а биће примењен од стране немачке невладине организације АБС. У оквиру пројекта, биће додељено 25 пластеника за кориснике социјалне помоћи, уз пратећу радну обуку за пластеничку производњу.

  АСБ ће објавити јавни позив у трајању од 15 дана.

  3

  Приоритети који се постављају као критеријуми су социјално угрожене породице, породице са особама са инвалидитетом или жртвама насиља, самохране мајке, породице са већим бројем чланова...Не смеју бити одабране породице које су биле корисници гранта из претходних сличних пројеката.

  4

  Према процедури, након потписивања Споразума, биће презентован пројекат потенцијалним корисницима, објављен јавни позив за пријаву, извршен одабир корисника од стране надлежне Комисије, затим њихова обука, дистрибуција пластеника и надзор и помоћ корисницима.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid