Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен јубилеј - 4 деценије рада ПУ "Ната Вељковић"

  Ел. пошта Штампа
  11

  У Крушевачком позоришту данас је одржана свечана Академија поводом значајног јубилеја - 40 година постојања и рада предшколске установе "Ната Вељковић". Присуствовали су представници руководства Града: градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник РУО Бранислав Весић, помоћници Градоначелника, директори јавних предузећа и установа, запослени у оквиру ПУ, родитељи и пријатељи колектива.

   

  У препуној сали позоришта, присутнима се најпре обратила директор Установе Весна Живковић: "Васпитавамо будуће генерације ове земље, а тако стварамо и будућност нашег друштва, јер управо су васпитање и образовање најмоћније силе које можете употребити да мењате свет. Захваљујући оснивачу, локалној самоуправи, свим друштвено корисним организацијама и многобројним пријатељима деце, увек смо имали разумевање и подршку. Хвала вам јер сте препознали да је наш једини "профит" здраво, срећно и задовољно дете, а сва деца су наша заједничка и искрена љубав".

    1

   

  Четири деценије рада, биле су и тема ликовног конкурса за децу и прилика да се најмлађи  ствараоци за своју креативност награде књигама.

    2

  У наставку Академије приказан је филм који је илустровао историјат ове Установе, основане 1979. године, спајањем дечјег вртића "Пчелица" и тадашње ОУР "Пионир".

    3

  У 13 објеката - вртића одвија се непосредни васпитно - образовни рад, нега, исхрана, превентивно - здравствена и социјална заштита деце од 6 месеци до поласка у школу, укључујући и програме од општег интереса.

    4

  Осим вртића, у оквиру Установе ради и кухиња "Пионир", луткарска радионица "Пчелица", Драмска играоница и објекат за одмор и рекреацију у Рибарској Бањи.

    5

  Развојни план је усвојен до 2022.године са визијом остваривања повољне и безбедне физичке и социјалне средине и квалитетан васпитно - образовни рад, као и пружање помоћи породици у вршењу родитељске функције.

    6

   

  7

   

  8

   

  9

  У оквиру програма Академије, представила су се  деца из вртића "Невен", хор Установе са малишанима вртића из Јасике, док је завршница припала заједничком наступу деце, родитеља и васпитача, као симболика заједничког учешћа у мисији здравог, безбедног, сигурног и садржајног одрастања најдрагоценије популације - наше деце.

  10

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid