Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Асфалтиран пут у Сушици и регулисан Гарски поток

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У оквиру обиласка и праћења инфраструктурних радова и изградњи Града, данас су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и заменик градоначелника Весна Лазаревић обишли једну сеоску и једну градску локацију, а ради се о асфалтирању у Сушици и уређењу Гарског потока у насељу Баре.

  Мештани Сушице добили су нов,асфалтирани пут у дужини од 250 метара, уз додатних 40 метара прилазне деонице до капеле, односно сеоског гробља. Из буџета Града, за ове сврхе издвојено је око 2,5 милиона динара.

  1

   

  2

   

  3

   

  4

   

  У овом селу у области путне инфраструктуре реализована је још једна значајна инвестиција за житеље овог краја.

  Након санирања клизишта, асфалтиран је и део трасе општинског пута, у шта је утрошено око 915.000 динара.

  5


   

  Решен је и вишедеценијски проблем Гарског потока (у насељу Баре). У оквиру пројекта ЛОТ 1 и ЛОТ 2,који реализује ЈКП " Вододвод", изграђена је канализациона мрежа у 4 сеоска насеља: Модрици, Великом Головоду, Липовцу и Пакашници.

  7

  Због неизграђене канализационе мреже и изливања Гарског потока, локално становништво је имало велике комуналне проблеме. Мештани данас имају комплетно одрађену канализациону мрежу. У оквиру главног пројекта регулације Гарског потока од улице Цара Лазара до улице Војводе Мишића у укупној дужини од око 1,5 км.и и потпројекту изградње колектора отпадних вода из правца Пакашнице дуж десне обале Гарског потока. Њихова вредност процењена је на око 134.000 евра.

    8

  Као закључак, навео је директор овог јавног предузећа Владимир Милосављевић, град Крушевац данас има око 400 км. изграђене канализационе мреже, а завршетак изградње Фабрике за пречишћавање отпадних вода као крунски пројекат, планира се за октобар текуће године.

    9

  Осим бенефита у комуналном инфраструктурном смислу, градоначелник Палуровић истакла је и значај еколошког аспекта и незанемарљиву естетску компоненту наведених радова.

  10

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid