Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Финално такмичење Еко квиза у Расинском округу

  Ел. пошта Штампа

  IMG_6311 Пројекат Немачке развојне сарадње – ГИЗ „Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)” у партнерству са Министарством заштите животне средине, а у сарадњи са 17 локалних самоуправа спроводи активности у истим које су усмерене на унапређење система управљања отпадом на локалном нивоу. У оквиру пројекта у Расинском региону за управљање отпадом са пет локалних самоуправа активности се спроводе са циљем повећања степена рециклаже, увођења примарне сепарације отпада, али и општем унапређењу рада локалних комуналних предузећа.

  ГИЗ у оквиру пројекта пружа подршку локалној самоуправи у планирању и доношењу стратешких докумената који ће област унапредити, а са друге стране сарадњом и директном подршком ЈКП-овима у опреми ради на увођењу одвојеног сакупљања рециклабилних материјала. Истовремено, како без информисаних грађана нема истинског унапређења у овој области, а рад са децом је веома значајан, једна од активности која се спроводи у локалним самоуправама које су укључене у пројекат је едукативно такмичење кроз квиз „Прљаво или чисто - није исто“. Квиз је намењен ученицима од петог до осмог разреда основних школа, а циљ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и информисаности о рециклажи и екологији.


  Уз подршку ГИЗ-а НВО „Еколошки талас“ ученици 38 основних школа из расинског округа су током ове школске године кроз питања која проверавају знање, али и занимљивим играма учили између осталог и зашто је рециклажа важна, шта се може рециклирати и како се правилно раздваја отпад.

  IMG_6294

  Уз подршку ГИЗ-а НВО „Еколошки талас“ ученици 38 основних школа из расинског округа су током ове школске године кроз питања која проверавају знање, али и занимљивим играма учили између осталог и зашто је рециклажа важна, шта се може рециклирати и како се правилно раздваја отпад. Општински победници квиза „Прљаво или чисто - није исто“ су тимови из: ОШ „Аца Алексић“-  општина Александровац, ОШ „Вук Караџић“ Блажево - општина Брус, ОШ „Доситеј Обрадовић“ - општина Ћићевац, ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ Велики Шиљеговац - град Крушевац,  ОШ „Раде Додић“ Милутовац - општина Трстеник и ОШ „Мирко Томић“ Обреж - општина Варварин, који су учествовали на регионалном такмичењу које је одржано у понедељак, 22. априла 2019. године у Крушевцу.

  IMG_6503

  Победник регионалног такмичења за Расински управни округ је ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ Велики Шиљеговац - град Крушевац, која ће  учестовати 24. маја на републичком такмичењу чији ће домаћин бити прошлогодишњи победник - Горњи Милановац.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid